maanantai 16. heinäkuuta 2012

Kokeilevan keittiön keikauskakku

Olen viime aikoina askarrellut yllättävän paljon keittiössä muutakin kuin vain sitä iänikuista paista lihaa, lisää kermaa, keitä makaroonia/riisiä -ruokaa. Ainakin olen tehnyt kaalilaatikkoa ja hapanimeläporsasta, ja aika usein on tehnyt mieli leipoa. Varmaan siksi, etten oikein antaisi itselleni lupaa ostaa mitään herkkuja, joten mussuttelu pitäisi ansaita ainakin vaivautumalla tekemään herkut itse. Viimeksi tein melkein kokonaan päästä vedettyä (tai siis taikinan ohjeen otin köksän kirjasta) keikauskakkua. Pitihän sitä uutta vatkainta kokeilla. Hyvin toimi.


Raparperikeikauskakku

 200 g margariinia
1,5 dl sokeria
vaniliinisokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl Maizena-jauhoja (käksänkirjassa luki perunajauhoja, mutta minulla ei ollut)
1,5 dl vehnäjauhoja (tai voi ihan hyvin laittaa vain pelkkää vehnäjauhoa 3 dl)
puolisen litraa (?) raparperikuutioita (nämä oli pakkasesta)
siirappia

vuokaan rasvaa ja korppujauhoja

*Voitele vuoka, jauhota reunat. (Minä en jauhottanut, siksi piirakan reunat jäivät vähän kiinni.) Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää munat edelleen vatkaillen.

*Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Havahdu siihen, että raparperi on aika kirpeää ja lorauta vähän (pari rkl?) siirappia taikinaan.

*Laita raparperipalaset vuoan pohjalle. Kaada siirappia nauhana raparperien päälle, niin että sitä on suunnilleen joka kohdassa. Kaada taikina vuokaan raparperien päälle, tasoittele vähäsen.

*Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kippaa kakku lautaselle. Nauti vähän lämpimänä maitolasillisen, jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa. Jos kakku on jo vaikka edelliseltä päivältä jääkaapissa, kannattaa ehkä lämmäyttää palasta mikrossa ennen syömistä.

Tykkäsin.

2 kommenttia:

Marski kirjoitti...

Hoo! Mä marinoin raparpereita hunajalla :) Ja eilen tein sotkotuksen jauhoista, munasta, rypsiöljystä (voita ei ollut sillä hetkellä) kaakaojauhosta, vanilliinisokerista ja piimästä. Ja päälle vähän raparperia. Kippasin sekotuksen irtopohjavuokaan (kun ei muuta kakulle ollut) ja se jäi ihanan möhnäiseksi!

Paola kirjoitti...

uu, möhnäkakkua... <3 tosin sotkotus ei kuulosta kovin hyvältä :D