tiistai 31. elokuuta 2010

Meksikon ja Italian fuusioituminen

...eli Tortillalasagne

4 tortillalevyä
puolisen purkkia guacamolea
400 g nauta-sikajauhelihaa
sipuli
n. ½ tlk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
humpsautus chilimausteseosta
loraus ketsuppia
tujaus mustapippuria
juustoraastetta tai juustoa raasteena :DD

Ruskista jauheliha pannulla ja nakkaa pilkottu sipuli mukaan kuullottumaan. Mausta liha chilimausteella ja mustapippurilla. Lisää joukkoon tomaattimurskaa ja ketsuppia sekä lihaliemikuutio, anna pulputella kunnes kuutio liukenee.

Kokoa lasagne: Tällä kertaa pyöreä uunivuoka on kätevin, sillä tortillat eivät istu kovin hyvin perinteisen lasagnevuoan muotoihin. Laita vuoan pohjalle yksi tortilla ja levitä reilu ruokalusikallinen (tarkoitan lähinnä aterinta, en mittasarjan osaa) guacamolea levylle. Lisää sopiva määrä jauhelihatomaattijuttua. Aloita uusi kerros laittamalla jauhelihan päälle tortillalevy, sipaise sille guacamolea jne. Kun kaikki neljä levyä on käytetty, ripottele viimeisen jauhelihakerroksn päälle juustoraastetta.

Työnnä koko komeus uuniin, joka on lämmitetty 225 asteeseen. Anna ruoan lämmitellä uunissa niin kauan kunnes juusto on sulanut ja siinä on sopivan ruskeita pilkkuja. Tarjoa salaatin kera.

(oma lasagneni veti tällä kertaa juustoöverit, mutta vaikutti muuten niin hyvältä, etten malttanut panostaa parempaan kuvaan)

Ei kommentteja: