tiistai 31. elokuuta 2010

Lempikakku

Viikonloppuna kaivoin taas lempparikakkureseptini esiin ja pyöräytin jälkkärikakun. Resepti on lempparini siksi, että se on helppo, nopea ja ihanan suklainen. Lisäksi se on helposti muunneltavissa. Se muuntuu joko tahattomasti (paistoajasta riippuen se on mahtavaa mutakakkua tai kiinteää kuivakakkua) tai tarkoituksella (lisäämällä taikinaan esimerkiksi pikakahvijauhetta tai Pätkiksiä).

Tällä kertaa leivoin tarkoituksella mintukkaan Pätkis-kakun.

150 g margariinia
2 dl sokeria
~1 tl vaniliinisokeria
6 rkl kaakaojauhetta
puolisen desiä Pätkiksen pätkiä
3 kananmunaa
1/4 tl suolaa
2½ dl vehnäjauhoja

vuoan voiteluun margariinia ja korppujauhoja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Korputa (kaiketi oikea termi olisi vain se voitelu) pieni piirakkavuoka. Sekoita sokerit ja kaakao keskenään. Murskaa Pätkikset ja lisää sokerikaakaoseokseen. Sulata margariini ja sekoita se sokereiden ja suklaiden joukkoon. Vatkaa (käsivoimat riittävät, sähkövatkain ei ole tarpeen) kananmunat taikinaan. Heitä joukkoon suolaa. Lisää jauhot (jos haluat olla tarkka, käytä siivilää). Taikina on valmis vuokaan kaadettavaksi ja uuniin tuupattavaksi. Kypsennä kakkua 20 - 25 minuuttia.

[kakun pinnassa olevat rei'ät ovat tulitikun koloja. kun reunasta ei enää tartu taikinaa tikkuun, mutta keskeltä ehkä hieman tarttuu, kakku on parhaimmillaan.]

Ei kommentteja: